Zwangerschap is een periode waarin heel wat tips worden aanbevolen. We denken dat het niet gemakkelijk is om hieruit wijs te geraken en erachter te komen wat goed is voor de baby. Alles wat je hoort of leest is voor het goede doel! Maar wel denken we dat het nodig is te preciseren welk voedsel wel of niet wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap. Mogen we rijstvellen eten als je zwanger bent? Om te beginnen zullen we je vertellen of je rijstvellen kunt eten tijdens de zwangerschap en ten tweede geven we verschillende tips aan wat betreft zout.

eten-Zout eten-zwangerschap

Is het mogelijk om rijstvellen te eten tijdens de zwangerschap?

Wie heeft er niet eens zin in een lekker zout tussendoortje? Kun je rijstvellen eten als je zwanger bent? JA, je kunt veilig rijstvellen eten tijdens de zwangerschap. Bijna alle zoute producten zijn veilig voor de foetus. GEEN ENKEL zout is afgeraden, maar de zoutinname moet wel beperkt worden.

Tips voor het eten van rijstvellen als je zwanger bent

Zout

Zout is de boosdoener in kant en klare maaltijden en zoute tussendoortjes. Alle basisproducten zijn oorspronkelijk niet gezouten. In deze categorie plaatsen we alle hapjes met toegevoegd zout (chips, zoutjes,pinda’s, zout gedroogd fruit, …). Een zoutinname van meer dan 2 g per dag kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de moeder en de baby. Een overmatig gebruik van natrium (de wetenschappelijke naam van zout) kan gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap. Een verhoogde bloeddruk kan worden veroorzaakt door te veel zout en dit kan in sommige gevallen ernstige zwangerschapsproblemen veroorzaken, zoals pre-eclampsie. Tijdens de zwangerschap zullen jouw arts en verloskundige je bloeddruk controleren, om in de gaten te houden dat deze niet teveel stijgt. rijstvellen eten als je zwanger bent betekent nou ook weer niet dat je meteen teveel zout binnen krijgt. Je moet wel de consumptie van zeer zoute producten zoals chips, zoutjes en hapjes beperken. Voeg zo min mogelijk zout aan je eten.

Pesticiden aanwezig op de basisproducten

Pesticiden kunnen aanwezig zijn op de basisproducten ( pasta’s, rijst, granen, noten, aardappelen, bonen). Je kunt ze beter biologisch kopen in zoverre dit mogelijk is om de aanwezigheid van pesticiden in de maaltijden te minimaliseren. De gevolgen van pesticiden zijn onbekend voor de zwangerschap, dus beperk uit voorzorg de aankoop van niet-biologische basisproducten. Kies voor VOLKOREN zetmeelrijke voedingsmiddelen, die kun je beter verteren en je gewichtstoename beter contoleren.

Een zoekmachine voor zwangere vrouwen staat tot uw beschikking om te ontdekken welk voedsel je kunt eten tijdens de zwangerschap.

Conclusie

Als conclusie kun je rijstvellen eten tijdens de zwangerschap en het is veilig voor de baby.