Zoveel vragen tijdens de zwangerschap, vooral wat betreft voedingsmiddelen. Kun je geurige verbena eten als je zwanger bent? Veel aanbevelingen worden door artsen gegeven voor een gezonde zwangerschap. Je krijgt te horen dat sport goed is, dat tabak niet goed is voor de foetus, dat alcohol gevaarlijk is voor de foetus, enzovoort. Wel wordt aangeraden een gevarieerde en evenwichtige voeding te hebben. Maar niet altijd wordt precies gezegd of je een bepaald voedingsmiddel kunt eten. Vandaar dit artikel om te bekijken of je geurige verbena kunt eten tijdens de zwangerschap, en wat de suggesties en voordelen zijn van het eten van geurige verbena.

eten-Aromatische kruiden-zwangerschap

Kun je geurige verbena eten als je zwanger bent en wat zijn de risico’s?

Kun je geurige verbena eten tijdens de zwangerschap?

Zo lekker allerlei verse kruiden in gerechten en salades. Het zou jammer zijn er van af te zien! Je vraagt je af of je geurige verbena kunt eten als je zwanger bent? Het antwoord is JAZEKER. Maar er zijn wel enkele aanbevelingen om geurige verbena veilig te eten.

Wat zijn de risico’s als je geurige verbena wilt eten tijdens de zwangerschap?

Toxoplasmose is een infectieziekte, een pathologie die veroorzaakt wordt door een parasiet die aanwezig is in de aarde en vandaar ook op de blaadjes van geurige verbena. Toxoplasmose kan zelfs worden overgedragen door de uitwerpselen van katten.

Zoekmachine voor voedingsmiddelen als je zwanger bent

Welke adviezen moet je volgen om een toxoplasmose-infectie te vermijden en dat je wel geurige verbena kunt eten als je zwanger bent?

Zoals hierboven beschreven, is de toxoplasmose-parasiet aanwezig in de aarde en kan op de blaadjes van planten zitten. Om geurige verbena veilig te kunnen eten tijdens de zwangerschap, geven we enkele raadgevingen.
Allereerst moet je weten of je beschermd bent tegen toxoplasmose. Daarvoor moet je een test laten doen in het begin van je zwangerschap. De arts of een gynaecoloog zal een bloedtest vragen om te zien of je de antistoffen tegen toxoplasmose hebt.
Ten tweede moet je de verse kruiden grondig wassen voordat je ze gebruikt om eventuele aarde en dus de aanwezigheid van de parasiet te verwijderen.
Ten derde moet je handschoenen dragen tijdens het tuinieren, en het schoonmaken van de kattenbak, en daarna goed je handen wassen.

Artsen en de verloskundige zijn de belangrijkste gesprekspartners tijdens je zwangerschap. Aarzel niet om hen al je vragen te stellen.

Wat zijn de voordelen van het eten van geurige verbena tijdens de zwangerschap?

Groenten en fruit zijn zeer zeker aangeraden tijdens de zwangerschap. Maar hoe zit het met kruiden en dus geurige verbena tijdens de zwangerschap? Verse kruiden bevatten water, vitamines en antioxidanten. Ze hebben effecten op de spijsvertering, de fysieke conditie, en hebben een diuretische en/of antiseptische werking, … geurige verbena eten als je zwanger bent geeft je ook de mogelijkheid om je gerechten op smaak te brengen zonder teveel zout of suiker toe te voegen, die veel schadelijker zijn voor de foetus.

Conclusie

Ja, je kunt veilig geurige verbena eten als je zwanger bent, maar wel goed wassen met schoon water.