Vragen, zoveel vragen tijdens de zwangerschap! Voedsel tijdens de zwangerschap is een onderwerp van bezorgdheid bij zwangere vrouwen. Veel raadgevingen, maar is het allemaal wel zo duidelijk? Wat kunnen we eten en wat wordt afgeraden? Kun je zelfgemaakte caesarsaus eten tijdens de zwangerschap? Ten eerste bekijken we of je wel of niet zelfgemaakte caesarsaus kunt eten tijdens de zwangerschap en ten tweede geven we essentiële informatie om sauzen veilig te kunnen eten, voornamelijk voor de baby.

eten-sauzen-zwangerschap-zelfgemaakte-caesarsaus

Kun je zelfgemaakte caesarsaus eten als je zwanger bent?

Je weet niet goed of je het recht hebt om bepaalde sauzen te eten tijdens de zwangerschap? Kun je bijvoorbeeld zelfgemaakte caesarsaus eten als je zwanger bent? Het antwoord is NEE, je kunt geen zelfgemaakte caesarsaus eten als je zwanger bent. Om precies te zijn, beschrijven we hieronder wat de suggesties zijn om sauzen veilig te eten.

Wat zijn de raadgevingen om veilig zelfgemaakte caesarsaus te eten tijdens de zwangerschap?

Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap gevarieerd en gezond te eten. Verschillende voedingsmiddelen worden afgeraden tijdens de zwangerschap, zoals sommige sauzen en vooral zelfgemaakte caesarsaus als je zwanger bent. We zullen uitleggen waarom het gecontra-indiceerd is om bepaalde sauzen te eten.

Sauzen op basis van vis

Alle op vis gebaseerde sauzen zijn verboden (oestersaus, nuoc mam, enz.). Ze worden gemaakt van gemarineerde rauwe vis, dus ongekookt. Zelfs als industriële sauzen weinig risico lopen, is het beter om ze niet te eten.

Soja of sojasausen

Soja bevat fyto-oestrogenen, die de goede groei van de baby kunnen verstoren. Het is mogelijk om zoute of zoete industriële sojasausen te consumeren, maar heel zeldzaam. Voor de andere sauzen op basis van soja, is het niet aan te raden om ze te eten, omdat ze te veel zout bevatten of gemaakt met vismarinades.

Zout in sauzen

De meeste sauzen bevatten nogal wat zout. En zelfgemaakte caesarsaus bevat teveel zout. De maximale inname per dag is 5 g zout per dag. De hoeveelheid zout, ofwel mononatriumglutamaat of E-621 staat op de lijst met ingrediënten op het etiket van het product. Er zijn sauzen die meer zout hebben dan anderen, zoals sojasausen en bouillons. Gebruik liever aromatische kruiden of specerijen om je gerechten op smaak te brengen.

Zelfgemaakte zelfgemaakte caesarsaus tijdens de zwangerschap

Rauwe eiersauzen worden niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Vermijd sauzen, die gemaakt zijn met rauwe eieren, in restaurants of tijdens diners bij vrienden. Als je zelf een dergelijke saus wilt maken, gebruik dan heel verse eieren, maar doe het niet vaak. Als je een twijfel hebt, eet dan geen saus gemaakt met rauwe eidooiers. Je kunt eventueel industriële sauzen eten die gemaakt zijn van rauwe eieren omdat de saus tijdens het kookproces meestal gepasteuriseerd wordt.

Sauzen met zuivelproducten

Vermijd sauzen met verse kazen, vooral als je niet weet of de kaas voldoende gekookt of verhit is. Je kunt kaassauzen eten als de kaas goed gekookt of verhit is. Sauzen op basis van room, melk of boter moeten worden gemaakt met gepasteuriseerde producten.

Sauzen met alcohol

Sauzen met alcohol worden niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. De alcohol heeft geen tijd om te verdampen tijdens het koken van de saus. De regel is GEEN alcohol, 0% alcohol tijdens de zwangerschap.

Je kunt onze zoekmachine voor zwangere vrouwen bezoeken, om te weten wat je wel of niet kunt eten tijdens de zwangerschap.

Conclusie

Het is afgeraden zelfgemaakte caesarsaus te eten tijdens de zwangerschap.