Je bent zwanger en deze periode zal fantastisch zijn! Jij en je baby hebben 9 maanden een gevarieerd en evenwichtig dieet nodig. Er zijn echter voedingsmiddelen die afgeraden zijn tijdens deze lange periode. Je zult voedsel moeten opofferen om problemen voor je baby te voorkomen. Maar het is voor het goede doel! We zullen met je bekijken of je yoghurt uit Luik kunt eten als je zwanger bent en wat de risico’s kunnen zijn. Na dit artikel weet je alles over het gebruik van zuivelproducten tijdens de zwangerschap.

eten-zuivelproducten-zwangerschap-yoghurt-uit-luik

Kun je yoghurt uit Luik eten als je zwanger bent en wat zijn de raadgevingen?

Kun je yoghurt uit Luik eten als je zwanger bent? Is het veilig om yoghurt uit Luik tijdens de zwangerschap te eten?

Veel vrouwen willen weten of ze yoghurt uit Luik kunnen eten tijdens de zwangerschap. We zullen deze vraag beantwoorden zodat je je geen zorgen hoeft te maken voor jou en de baby. JA, je kunt yoghurt uit Luik eten tijdens je zwangerschap. Maar daarvoor is het wel belangrijk om een aantal regels voor voedselhygiëne te respecteren.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen voor de consumptie van yoghurt uit Luik tijdens de zwangerschap?

Door yoghurt uit Luik te eten tijdens de zwangerschap krijgt de moeder en de baby het benodigde calcium binnen. Dit is erg belangrijk voor de baby en jezelf.
Volg verschillende regels om geen risico’s te nemen. Eet alleen gepasteuriseerde zuivelproducten (hoge pasteurisatie of UHT). Je kunt yoghurt, probiotische drankjes, kwark, verse room eten, maar ze moeten wel allemaal gepasteuriseerd zijn en vooral niet gemaakt van rauwe melk. Rauwe melkroom moet worden vermeden, evenals rauwe melk. De boter moet worden gemaakt van gepasteuriseerde room.

Pas op voor producten op basis van soja, zoals Sun Soy-yoghurt, sojamelk en tofu, deze bevatten fyto-oestrogenen, die hormonen kunnen verstoren. Beperk de consumptie ervan.

Zoekmachine voor voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap

Is het riskant om yoghurt uit Luik te eten als je zwanger bent?

Bekijk goed de etiketten op de producten die je koopt, meestal wordt rauwe melk of ongepasteuriseerde room gespecificeerd. De meeste consumentenproducten zijn gemaakt van gepasteuriseerde melk of gepasteuriseerde room.
Het grootste risico bij het consumeren van zuivelproducten is een infectie op te lopen door Listeria, een bacterie die aanwezig kan zijn in vlees, kaas, vis, enz. Het wordt vernietigd tijdens kook- of pasteurisatieprocessen bij hoge temperaturen. Zuivelproducten kunnen besmet zijn met Listeria en door de moeder op de foetus worden overgedragen. De risico’s voor de foetus zijn een ernstige infectie of zelfs een vroeggeboorte.

Wat moet je doen als je yoghurt uit Luik met rauwe melk of rauwe room hebt gegeten terwijl je zwanger bent?

Geen paniek, het risico op listeria-overdracht is laag. Vertel je arts dat je yoghurt uit Luik met rauwe melk of room hebt gegeten. Over het algemeen zal hij je aanbevelen te wachten op de komst van klinische symptomen, zoals koorts en hoofdpijn. Als deze symptomen zich voordoen, zal hij een bloedtest laten doen om de aanwezigheid of niet van Listeria te controleren. Als dit wordt bevestigd, zal je antibiotica moeten nemen.

Conclusie

Je kunt veilig yoghurt uit Luik eten als je zwanger bent. Het is zelfs goed voor calciuminname. En vergeet niet: koop gepasteuriseerde producten.

Als je meer wilt weten over andere voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap, schrijf het voedsel dan in onze zoekbalk op de site. De artikelen zijn vrij gelijkaardig om het begrip van de risico’s voor elk voedsel te vereenvoudigen.