Wat een goed nieuws, je bent zwanger! Zwangerschap is een indrukwekkende gebeurtenis in je leven. Maar het is moeilijk voor een zwangere vrouw om te weten wat ze kan en mag eten tijdens de zwangerschap. Er zijn zoveel aanbevelingen! Je kunt best de kluts kwijt raken tussen alles wat wel of niet goed is voor je baby. Dus kun je rundvlees en bierpastei eten als je zwanger bent? Is het riskant om rundvlees en bierpastei te eten als je zwanger bent? We zullen in dit artikel bekijken wat de raadgevingen zijn als je rundvlees en bierpastei wilt eten tijdens de zwangerschap.

eten-taart-zwangerschap-rundvlees-en-bierpastei

Is het veilig om rundvlees en bierpastei te eten tijdens de zwangerschap?

Een quiche of een hartige taart is de must van maaltijden. Eenvoudig en snel te maken, en de ingrediënten zijn gevarieerd. Maar kun je echt rundvlees en bierpastei eten als je zwanger bent? De meeste taarten en quiches zijn veilig voor de zwangerschap en dus voor de baby. Het is echter belangrijk om een ​​paar dingen te controleren voordat je ervan eet.

Kun je rundvlees en bierpastei eten tijdens de zwangerschap?

De basisbereiding van een quiche of een open hartige taart is een zanddegenbodem met een vulling.

Het deeg is industrieel of zelfgemaakt. Als het deeg zelfgemaakt is, is er geen risico omdat de quiche in de oven wordt gebakken. De industriële quiche is gemaakt van gepasteuriseerde producten.

De vulling wordt bereid met eieren, room of melk en soms met kaas. Er is geen risico van het eten van de vulling van rundvlees en bierpastei tijdens de zwangerschap, omdat de eieren en zuivelproducten tijdens het bakken worden gekookt. Dus geen risico op salmonella of listeria.

Controleer de ingrediënten van de quiche om erachter te komen of je rundvlees en bierpastei mag eten als je zwanger bent

Een quiche bestaat uit veel ingrediënten. Het is essentieel om ze allemaal even te controleren om er zeker van te zijn dat je rundvlees en bierpastei mag eten als je zwanger bent.

Is het veilig om rundvlees en bierpastei met eieren te eten tijdens de zwangerschap?

Het risico op salmonella in quiches en hartige taarten is erg laag. De eieren in de bereiding worden verhit, zodat salmonella tijdens het bakken gedood wordt.

rundvlees en bierpastei en groenten eten tijdens de zwangerschap

Het risico bij groenten is toxoplasmose, een parasiet die in de aarde wordt aangetroffen en het kan op de groenten zitten. De groenten in de quiche worden gekookt tijdens het bakken in de oven, de parasiet wordt dan gedood. Maak je dus geen zorgen.

Zoekmachine voor levensmiddelen voor zwangere vrouwen

Quiche of taart gemaakt met vis of zeevruchten als je zwanger bent

Als je rundvlees en bierpastei wilt eten als je zwanger bent, controleer dan of er vis of zeevruchten aanwezig zijn.

Als de quiche zalm, tonijn of krab bevat is er geen risico op overdracht van toxoplasmose of listeriose, omdat deze tijdens het bakken worden gedood.

Quiche of taart gemaakt met vlees

Elke quiche of taart gemaakt met gekookt of gebakken vlees is toegestaan, behalve eetbare slacht afvallen. Het argument is hetzelfde als hierboven: koken of bakken doodt alle bacteriën en parasieten.

Boter in de quiche

rundvlees en bierpastei eten tijdens de zwangerschap is toegestaan, zelfs als er boter in zit. Het is prima om boter te eten als je zwanger bent, als deze maar gepasteuriseerd of gekookt of goed verhit is. Dit is het geval voor de quiche die je in de oven bakt. Je kunt dus zonder risico rundvlees en bierpastei met boter erin eten tijdens de zwangerschap.

Kaas en rundvlees en bierpastei tijdens de zwangerschap

Je kunt rundvlees en bierpastei eten als je zwanger bent, maar het kan kaas bevatten. Kazen die mogelijk aanwezig zijn in rundvlees en bierpastei zijn bijna allemaal verboden tijdens de zwangerschap, behalve wanneer ze worden gekookt. De quiche of taart wordt tijdens het bakken verhit boven 170 °C / 338 °F zodat alle bacteriën en parasieten worden gedood. Dus je kunt rundvlees en bierpastei met kaas erin veilig eten tijdens de zwangerschap.

Houdbaarheid van quiches en hartige taarten

De vriezer

Het is veilig om een ​​quiche of een hartige taart in de vriezer te bewaren tijdens de zwangerschap. Na het ontdooien, eet de quiche wel snel op.

De koelkast

Het is raadzaam om de quiche in de koelkast te bewaren. Maar bewaar rundvlees en bierpastei niet langer dan een paar dagen en dan wel in een apart compartiment, gescheiden van rauwe voedingsmiddelen.

Conclusie

Zo, nu weet je dat er geen risico’s zijn om rundvlees en bierpastei te eten als je zwanger bent, maar controleer wel dat alles goed gekookt of gebakken is.

Zoekmachine voor voedingsmiddelen voor de zwangere vrouw