Zwangerschap is iets nieuws in je leven. Wat een geweldige gebeurtenis om een ​​baby te kunnen baren! Maar als zwangere moeder moet je goede eetgewoonten aannemen. Wat is goed, wat is slecht voor de baby. Heb je het recht om Frogmore Stew te eten als je zwanger bent? In een ander artikel hebben we het al over vlees gehad. Vandaag bekijken we met je of je vleesgerechten kunt eten en wat de mogelijke risico’s zijn als je ervan eet tijdens de zwangerschap.

eten-vleesgerechten-zwangerschap-frogmore-stew

Kun je Frogmore Stew eten als je zwanger bent?

Tijdens de zwangerschap kun je bijna elk vlees eten. Ofwel rundvlees, schapenvlees,varkensvlees, kip, kalkoen, … alles is bijna toegestaan. Je kunt tijdens je zwangerschap Frogmore Stew eten onder één voorwaarde, het vlees moet goed gekookt of gebakken zijn.

Hieronder staat welk vlees toegestaan is en welk vlees verboden is tijdens de zwangerschap:

Toegestaan ​​vlees

  • Rundvlees, kip, kalkoen, schapenvlees, gekookt varkensvlees
  • Gekookte ham

Verboden vlees

  • Vleeswaren
  • Rillette en paté
  • Slachtafval

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen om Frogmore Stew te kunnen eten tijdens de zwangerschap?

De bereiding

Je vlees moet al gekookt zijn, zoals bijvoorbeeld witte ham. Anders moet je het vlees goed koken of bakken, minimaal 70 °C / 158 °F zo lang mogelijk tot het goed gaar is. Vlees kun je koken of bakken in de pan, in de oven, op de barbecue. Dus om Frogmore Stew veilig te kunnen eten tijdens de zwangerschap, moet je ervoor zorgen dat het vlees goed gaar is.

De bewaring

Als je een klaargemaakt gerecht wil opwarmen, vergeet dan niet dit gerecht goed te verhitten voor je het opeet. Bewaar gekookt en rauw voedsel op verschillende niveaus in de koelkast. Zodat rauw voedsel het gekookte voedsel niet kan besmetten.

De risico’s van het eten van Frogmore Stew tijdens de zwangerschap

De risico’s verbonden aan de consumptie van vlees zijn listeriose en toxoplasmose. Listeriose is een bacterie en toxoplasmose is een parasiet. Om te voorkomen dat je met deze twee ziektekiemen wordt besmet, moet je goed gekookt of gebakken vlees eten, dan zijn de listeriose en toxoplasmose vernietigd. Dus als je nauwkeurig bent met het voorbereiden van vlees, kun je Frogmore Stew eten tijdens de zwangerschap.

Frogmore Stew met andere ingrediënten eten tijdens de zwangerschap

Frogmore Stew met alcohol tijdens de zwangerschap

Het kan gebeuren dat er alcohol zoals wijn, rum, e.d. in je gerechten zit. Als je zwanger bent,controleer voordat je Frogmore Stew eet of het vleesgerecht alcohol bevat. De hoeveelheid mag niet te groot zijn en de alcohol moet lang genoeg worden gekookt. De minimale tijd om de alcohol te kunnen verdampen is anderhalf uur.

Zoekmachine voor voedingsmiddelen voor zwangere vrouwen

Frogmore Stew met groenten tijdens de zwangerschap

Frogmore Stew met rauwe groenten tijdens de zwangerschap

Als je tijdens de zwangerschap Frogmore Stew eet, kunnen groenten rauw zijn. Om niet te worden besmet met toxoplasmose (voor zwangere vrouwen die geen antilichamen hebben tegen toxoplasmose), moeten de groenten goed gewassen worden voordat ze worden gegeten.

Frogmore Stew met gekookte groenten tijdens de zwangerschap

De gekookte groenten in Frogmore Stew vormen geen enkel risico tijdens je zwangerschap. In feite wordt toxoplasmose vernietigd bij het koken van groenten.

Frogmore Stew met kaas tijdens de zwangerschap

De kaas die in de bereiding wordt gebruikt, vormt geen risico als deze goed meegekookt is met de bereiding. Listeriose zal dan worden vernietigd. Het is dus mogelijk om Frogmore Stew te eten als je zwanger bent, zelfs als er kaas in zit.

Frogmore Stew met room of melk tijdens de zwangerschap

Als je melk of room in je gerecht wilt toevoegen, neem dan uitsluitend gepasteuriseerde producten.

Zout in de bereiding van Frogmore Stew

Matig je zoutinname tijdens de zwangerschap. Te veel zout bevordert een verhoging van je bloeddruk.

Conclusie

Je kunt Frogmore Stew veilig eten als je zwanger bent. Je moet er gewoon voor zorgen dat de meeste ingrediënten veilig en heel vers zijn, en dat ze goed gekookt of gebakken zijn.