Zwangerschap is een bijzondere fase in je leven. Zo fijn maar ook wel weer spannend of de zwangerschap goed zal verlopen. Artsen geven allerlei adviezen over voeding tijdens de zwangerschap, maar met al deze tips kan het zijn dat we niet zo goed begrijpen wat we wel of niet mogen doen. De vraag over snoep is een veel voorkomende vraag. Mag je gekookte brie eten als je zwanger bent? Eerst bekijken we of je gekookte brie kunt eten tijdens de zwangerschap, dan enkele suggesties met betrekking tot de consumptie van suikergoedproducten en ten slotte de controle van je gewicht tijdens de zwangerschap.

eten-Kaas-zwangerschap

Mag ik gekookte brie eten tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap kan het regelmatig voorkomen dat je zin hebt om te snoepen. Desondanks weet je niet of je zoetwaren kunt eten zonder je je daar zorgen over hoeft te maken. Kunnen we gekookte brie eten tijdens de zwangerschap? JA, je kunt zoetwaren eten. Wel zijn er verschillende aanbevelingen die gerespecteerd moeten worden voor de consumptie van suikergoedproducten.

Wat zijn de aanbevelingen die we je kunnen geven om gekookte brie te eten zonder dat het een probleem is tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap is het noodzakelijk om op veel dingen te letten wat betreft de voeding. In andere artikelen hebben we het al gehad over vlees, vis, kaas, zuivelproducten, desserts, fruit en groenten.

Tegenwoordig kopen we voornamelijk zoetwaren en snoep in grootwinkelbedrijven. Deze zoete suikergoedproducten worden vaak dagelijks gegeten. Maar is dat geadviseerd voor onze gezondheid en vooral tijdens de zwangerschap? Industriële producten vormen geen risico voor onze gezondheid, en voor die van de foetus, wat betreft de mogelijkheid op infecties.
Zelfgemaakte producten zoals compote en jam lopen geen risico. Wel na opening in de koelkast bewaren.
Het grootste probleem is de suiker. Als je te veel gekookte brie eet tijdens de zwangerschap, verhoogt de bloedsuikerspiegel. Een hoog suikergehalte is slecht voor de foetus. Zwangerschapsdiabetes is de pathologie die gepaard gaat met te veel suiker in het bloed of een te hoge gewichtstoename tijdens de zwangerschap, bij een vrouw die vooraf geen diabetes had.

Ja hoor, je hebt de toestemming om gekookte brie af en toe te eten als je zwanger bent. Een pleziertje van tijd tot tijd!

gekookte brie eten tijdens de zwangerschap en gewicht

Je mag gekookte brie eten tijdens de zwangerschap, maar pas op met je gewicht. De totale gewichtstoename tijdens de zwangerschap is gemiddeld 12 kg. Jouw arts of verloskundige zal je tijdens elk bezoek afwegen om jouw gewicht in de gaten te houden. Zorg dat je tijdens de zwangerschap voldoende lichaamsbeweging houdt om gewichtstoename te beperken.
Beperk de consumptie van hele zoete suikerwaren of snoep tot twee keer per week. Eet liever yoghurt of fruit als je tussen de maaltijden door honger hebt!

Conclusie

Eet met mate gekookte brie tijdens de zwangerschap. Zoetwaren en suikergoedproducten verhogen de problemen met zwangerschapsdiabetes.