Mag je feijoas eten als je zwanger bent? Je bent nu in een levensfase terechtgekomen waarin je jezelf veel vragen zult stellen. Tijdens de zwangerschap is het raadzaam om van alles en gevarieerd te eten voor de goede ontwikkeling van de foetus. Artsen hebben je bepaalde voedingsmiddelen afgeraden, maar je kunt je gemakkelijk verdwalen in alle instructies. Volgens algemeen advies moet je 5 groenten en fruit per dag eten, maar zijn ze allemaal toegestaan tijdens de zwangerschap? We bepraten eerst of je feijoas kunt eten als je zwanger bent en vervolgens de regels voor voedselhygiëne tijdens de zwangerschap.

eten-Vruchten-zwangerschap

Wat is het risico om feijoas te eten als je zwanger bent en praktische informatie hoe je dit fruit goed kunt eten?

Wat is het risico om feijoas te eten als je zwanger bent?

Je kunt tijdens je zwangerschap veilig feijoas eten. Maar we raden enkele voorzorgsmaatregelen aan voordat je dit fruit eet. Het enige risico dat je hebt als je tijdens de zwangerschap fruit eet is toxoplasmose. Toxoplasmose is een pathologie die veroorzaakt wordt door een parasiet die aanwezig is in aarde en dus op planten. Toxoplasmose kan ook worden overgedragen door katten. De meeste vrouwen zijn al blootgesteld aan toxoplasmose en hebben antilichamen ontwikkeld. Lees verder in dit artikel voor zwangere vrouwen die deze antilichamen niet hebben.

Wat zijn de tips om feijoas te kunnen eten als je zwanger bent?

Aan het begin van je zwangerschap zal de arts je een bloedtest laten doen, zodat je kunt zien of je deze antilichamen hebt. Als je ze niet hebt, moet je verschillende regels voor voedselhygiëne volgen. De vruchten groeien zelden in de grond, dus het risico op overdracht van toxoplasmose is laag. Het wordt echter altijd aanbevolen de vruchten te wassen om eventuele resten van aarde en pesticiden te verwijderen voordat je ze opeet. Als je niet kunt controleren (bijvoorbeeld in een restaurant) of ze goed zijn gewassen, eet er dan niet van. Maar in ieder geval, als het fruit geschild of gewassen is, kun je veilig feijoas eten als je zwanger bent. Koop het liefst biologisch fruit, in zoverre dit mogelijk is.

Waarom is het belangrijk om fruit te eten en dus ook feijoas als je zwanger bent?

Fruit bevat veel goede voedingsstoffen voor de zwangerschap. Een van deze voedingsstoffen is foliumzuur ofwel vitamine B9. Foliumzuur (folaten) is heel belangrijk voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby.
Fruit is ook rijk aan vezels, essentieel voor een goed spijsverteringsproces. Ze bevatten weinig calorieën en verminderen het risico op constipatie.
Als je feijoas eet terwijl je zwanger bent, krijg je ook vitamines, antioxidanten, mineralen, magnesium, kalium, water en vele andere essentiële voedingsstoffen binnen, wat heel belangrijk is voor je kindje en voor jezelf.

Conclusie

Tot slot kun je dus veilig feijoas eten als je zwanger bent. Als je vragen hebt over je zwangerschap, aarzel dan niet om je arts te raadplegen.

Raadpleeg de zoekmachine van onze website over voedingsmiddelen voor zwangere vrouwen