Zwangerschap is zo wonderbaarlijk. Daarom is het belangrijk om evenwichtig en gevarieerd te eten, maar soms kan je je een beetje verloren voelen in alle regels die je moet respecteren voor een goed verloop van de zwangerschap. Zwanger zijn vereist wel eens aandacht voor bepaalde voedingsmiddelen. Maar dit is voor het goede doel! Kunnen we Blacsticks Blue eten als we zwanger zijn? Soms is het moeilijk een lijst te vinden met voedingsmiddelen die afgeraden zijn en die je niet kunt eten als je zwanger bent. Dus dit artikel zal gedetailleerd beschrijven waarom je Blacsticks Blue niet kunt eten als je zwanger bent, de bijbehorende risico’s als je Blacsticks Blue eet en wat je moet doen als je per ongeluk wel Blacsticks Blue hebt gegeten.

eten-Kaas-zwangerschap

Kunnen we Blacsticks Blue eten als je zwanger bent?

Voor kaasliefhebbers is het vervelend als je niet weet of je kaas, en dus Blacsticks Blue, kunt eten als je zwanger bent. Het antwoord is NEE, je kunt geen Blacsticks Blue eten als je zwanger bent.

Wat zijn de risico’s van het eten van Blacsticks Blue als je zwanger bent en welke kazen worden afgeraden tijdens de zwangerschap?

De risico’s van het eten van Blacsticks Blue als je zwanger bent

De twee ziektes die door levensmiddelen veroorzaakt kunnen worden zijn toxoplasmose en listeriose.
Toxoplasmose kan veroorzaakt worden door ongewassen groenten of fruit, ongekookte vis en ongekookt vlees. Contact met kattendrollen is ook een risico.
Listeriose is het grootste risico. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie (Listeria) die zich in ongekookte kaas kan bevinden. Het wordt ingenomen door de moeder die het aan de foetus kan overbrengen en zodoende een infectie veroorzaakt die ernstig kan zijn. De ernstigste risico’s zijn een vroeggeboorte, een infectie van de foetus, … Je moet dus geen Blacsticks Blue eten tijdens de zwangerschap.

Kazen die afgeraden zijn tijdens zwangerschap

Als je zwanger bent, moet je niet Blacsticks Blue eten. Deze kaas is een van de kazen die afgeraden zijn tijdens de zwangerschap. Hier een lijstje van kazen die je moet vermijden tijdens de zwangerschap:
• Eet geen verse kazen
• Eet geen zachte kazen gemaakt van rauwe of gepasteuriseerde of niet-gepasteuriseerde melk: bijv. Brie, Camembert, Emmentaler gemaakt met rauwe melk (au lait cru)
• Eet geen zachte kaas met een schimmelkorst: crottin Chavignol, Coulommiers, …
• Eet geen blauwe kazen: bleu d’Auvergne, Gorgonzola, Roquefort, …
• Eet geen halfharde kaas gemaakt van rauwe, thermisch of gepasteuriseerde melk
• Eet geen feta

Zoekmachine voor voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap

Kunnen we toch wel Blacsticks Blue eten als we zwanger zijn?

Ja, in sommige gevallen kun je Blacsticks Blue weleens eten wanneer je zwanger bent. De enige voorwaarde is dat Blacsticks Blue goed gekookt of gebakken is, zeer verhit, zoals raclette. Maar verwijder altijd de korst van de kaas. Kaasfondue moet je vermijden, want die is alleen maar opgewarmd en niet genoeg doorgekookt. Heb je twijfels over de bereiding van de kaas, eet er dan liever niet van. Het bespaart je de zorgen ervoor tijdens je zwangerschap.

Wat moet je doen als je Blacsticks Blue hebben gegeten tijdens de zwangerschap?

Je bent ongerust want je hebt Blacsticks Blue gegeten en je bent zwanger. Als Blacsticks Blue op hoge temperatuur gekookt is, hoef je je geen zorgen te maken, de Listeria-bacterie is zeker gedood tijdens het koken.
Als je Blacsticks Blue te weinig hebt verhit of zelfs rauw hebt gegeten, geen paniek. Wacht even af of je symptomen waarneemt die op griep lijken (koorts, hoofdpijn…). Als je dergelijke symptomen krijgt binnen twee maanden, dan moet je een arts raadplegen voor een bloedtest om te diagnosticeren of je listeriose hebt of niet. In dit geval, zal je antibiotica moeten innemen.
Maar wees gerust, het risico op besmetting met Listeria is laag, dus geen paniek.

Conclusie

Je moet geen Blacsticks Blue eten als je zwanger bent, om geen risico te nemen voor de foetus. Maar er zijn zoveel andere lekkere dingen die je kunt eten die gezond zijn voor jou en je mooie kindje!