Zwangerschap, een nieuw avontuur! Je verwacht een schitterende baby! Maar het is wel een periode waarin je jezelf veel vragen zult stellen. Wat moet je doen om van de zwangerschap het beste te maken? Wat betreft levensmiddelen weet je soms niet wat je wel of niet mag, wat wel of niet goed is voor de baby. Vaak komt de vraag over zeevruchten. Kun je bevroren kreeft eten als je zwanger bent? In dit artikel zullen we zien of je het mag eten of niet, dan de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen om deze zeevruchten veilig te consumeren en tot slot de voedselwaarde van zeevruchten. Na dit artikel zal je weten waar je recht op hebt tijdens de zwangerschap.

eten-Zeevruchten-zwangerschap

Kun je bevroren kreeft eten als je zwanger bent?

Schelpdieren en schaaldieren, veel vragen hierover. Kun je bevroren kreeft eten als je zwanger bent? JA, je kunt ervan eten tijdens je zwangerschap. Volg de raadgevingen voor consumptie-gebruik, die we hierna zullen bespreken. Deze instructies zijn belangrijk, neem er de tijd voor om ze goed te lezen zodat je je niet vergist.

Wat zijn de voorwaarden voor het eten van bevroren kreeft als je zwanger bent?

De consumptie van schelp- en schaaldieren is beperkt tot twee keer per week. Om deze zeevruchten te eten, moeten ze gekookt worden. Dus om bevroren kreeft te eten als je zwanger bent, moet het GEKOOKT worden. Dit is de enige voorwaarde.
Het is altijd het beste om verse zeevruchten te kopen en die zelf te koken en indien nodig, in een schone koelkast te bewaren. Koop geen zeevruchten die al gekookt zijn en vervolgens worden verkocht.
Als je je aan deze regels houdt, loop je minder risico op listeriose. Listeriose is een ziekte die wordt veroorzaakt door bacteriën in vlees, vis, zeevruchten en kaas. Deze bacterie wordt alleen gedood als het voedsel wordt gekookt tot minimaal 85 °C. Dus alle schelp- en schaaldieren kunnen worden gegeten, maar met mate, anders krijg je te veel kwik binnen.
Als je tijdens de zwangerschap vragen hebt over andere voedingsmiddelen, bekijk dan de zoekmachine op onze website, en voer de naam van het voedsel in.

Zoekmachine voor voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap

Wat zijn de voordelen van het eten van bevroren kreeft als je zwanger bent?

Het eten van bevroren kreeft tijdens de zwangerschap biedt vitamines, sporenelementen, enz. De belangrijkste is jodium, die een zeer belangrijke rol speelt voor een goede schildklierfunctie van de moeder en een goede hersenontwikkeling van de baby. Jodium is te vinden in goed gekookte schelpdieren, mosselen, vis, zuivelproducten en in eieren.

Conclusie

JA, je kunt bevroren kreeft veilig eten als je zwanger bent. Zorg ervoor dat het goed gaar is, in het beste geval koop verse zeevruchten en kook deze zelf.